Joi, 15 martie 2018, CNVA in parteneriat cu Asociatia ” Accentul Circumflex” Bacau  au marcat Ziua Francofoniei intr-un mod diferit in comparatie cu anii precedenti. Invitatul special al actiunii a fost  Aurélien Amigues- atasatul cu cooperarea educativa la Ambasada Frantei si lector de limba franceza.Evenimentul a demarat , in prima parte, cu o vizita a liceului , urmata de o expunere interactiva a dlui A. Amigues despre tarile francofone si locul pe care limba franceza il ocupa pe cele 5 continente unde se vorbeste. Desi se afla in Romania doar de un an si 5 luni, invitatul a ales sa faca o parte a expunerii sale in limba romana ceea ce a produs satisfactie audientei. A urmat un dialog viu intre elevi si invitat, in limba franceza , acestia avand tot felul de curiozitati. Expunera privind importanta certificatului de limba franceza DELF/DALF si motivele pentru care trebuie sa invatam franceza le-a trezit din nou interesul , o parte dintre ei pregatind deja acest examen. Certificatul e valabil toata viata si pe orice continent. CNVA este si centru de pregatire a acestui examen.
La ora 14 , profesorii de franceza din judet au fost invitati la un curs de formare continua cu tema ” Importanta jocului la ora de franceza ca limba straina” . Acestia au apreciat foarte mult noile metode si bogatia materialelor puse la dispozitie. 
” Nu este  prima mea vizita in jud. Bacau , este a doua si , cu siguranta, vor urma si altele. Dar CNVA este prima unitate scolara pe care am vizitat-o la Bacau. Am discutat cu elevii liceului, cu profesorii din judet si am apreciat f. mult calitatea primirii , interesul manifestat de catre profesori in a-si multiplica metodele interactive de predare. Dupa vizita in liceu, dezbaterile cu elevii si cursul cu profesorii de franceza ,consider atmosfera de aici f. agreabila si tin sa-i multumesc d-nei Angela Sterpu pt. invitatie.”
„Anul acesta am tinut sa marcam Zilele Francofoniei  intr-un mod  cat mai interesant pt. elevii nostri si pt profesorii de franceza. Ne-am simtit foarte onorati sa primim vizita oaspetelui francez!  Elevii au avut un dialog interesant cu dl Amigues, iar cursul cu profesorii a captivat intreaga audienta. Si acesta este doar un inceput ” , ne-a declarat dna Angela Sterpu, profesor la CNVA si presedinta Asociatiei ” Accentul Circumflex” .
Cei interesati de obtinerea certificatului DELF/DALF pot obtine informatii pe site-ul  Institutului Francez . Sunt 3 sesiuni de examene pe an.

Categorii: Concursuri

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *